ΟΙΚΟΤΡΟΦΕΙΟ "ΕΣΤΙΑ"

Οικοτροφείο «Εστία»
Φάρσαλα
Λειτουργεί από το Μάιο του 2003
Φιλοξενεί 15 άτομα με ψυχογηριατρικές διαταραχές

Το οικοτροφείο «Εστία» είναι το οικοτροφείο ψυχογηριατρικών ασθενών και στεγάζεται "Εστία" στα Φάρσαλα. Ξεκίνησε τη λειτουργία του το Μάιο του 2003. Στο χώρο του οικοτροφείου φιλοξενούνται 15 άτομα, γυναίκες και άνδρες, με ψυχογηριατρικές διαταραχές.

Το οικοτροφείο "Εστία" είναι ένα ισόγειο κτίριο με κήπο, ο οποίος περιλαμβάνει καλλωπιστικά φυτά, λαχανόκηπο και αυλή με σαλόνι κήπου. Ο εσωτερικός χώρος διαθέτει καθιστικό, τραπεζαρία, ευρύχωρη κουζίνα, δύο μπάνια, 6 δίκλινα και 1 τρίκλινο υπνοδωμάτιο, χώρο Κέντρου Ημέρας, χώρο φυσικοθεραπευτηρίου-φαρμακείου. Στον επάνω όροφο (σοφίτα) βρίσκονται τα γραφεία του συμβουλευτικού σταθμού, του λογιστηρίου, της ψυχολογικής και κοινωνικής υπηρεσίας, καθώς και αποθήκες και βοηθητικοί χώροι.

Στο οικοτροφείο διαμένουν ηλικιωμένα άτομα που αντιμετωπίζουν σοβαρά ψυχικά προβλήματα και χρειάζονται υψηλού βαθμού εποπτεία και φροντίδα. Κύριος στόχος της φροντίδας που παρέχεται στους διαμένοντες, είναι η αποκατάσταση της μέγιστης δυνατής ανεξαρτησίας, αυτονομίας και κοινωνικής τους προσαρμογής.