ΟΙΚΟΤΡΟΦΕΙΟ "ΑΓ. ΑΝΝΑ"

Οικοτροφείο Αγ. Άννα
Τερψιθέα Λάρισας
Λειτουργεί από Φεβρουάριο 2009
Φιλοξενεί 15 άτομα με βαριά νοητική υστέρηση

Το Οικοτροφείο Αγ. Άννα είναι το 3ο οικοτροφείο Βαριάς Νοητικής Υστέρησης. Βρίσκεται στο δημοτικό διαμέρισμα της Τερψιθέας του Δήμου Λάρισας. Η συνοικία της Τερψιθέας έχει εύκολη πρόσβαση σε υπηρεσίες και στο κέντρο της πόλης με την αστική συγκοινωνία. Ξεκίνησε τη λειτουργία του με το Φεβρουάριο του 2007 και φιλοξενεί 15 άτομα, άνδρες και γυναίκες με ψυχιατρικές και νευρολογικές διαταραχές.

Το Οικοτροφείο Αγ. Άννα είναι ένα ισόγειο κτίριο με κήπο, ο οποίος περιλαμβάνει χώρο καλλιέργειας οπωροκηπευτικών και σαλόνι κήπου. Ο εσωτερικός χώρος διαθέτει καθιστικό, τραπεζαρία, ευρύχωρη κουζίνα, δύο μπάνια, 7 δίκλινα υπνοδωμάτια, χώρο Κέντρου Ημέρας, χώρο γραφείου προσωπικού-φαρμακείου και άλλους βοηθητικούς χώρους.

Στο οικοτροφείο «Αγία Άννα» διαβιούν άτομα τα οποία, είχαν απολέσει βασικές κοινωνικές δεξιότητες και δεξιότητες αυτοφροντίδας, εξαιτίας της παραμονής τους σε ψυχιατρικά άσυλα. Στην ανάκτηση των δεξιοτήτων αυτών εστιάστηκε η εντατική προσπάθεια της θεραπευτικής ομάδας. Η μακροχρόνια επανεκπαίδευση και η εξασφάλιση επαρκούς και συνεχούς υποστήριξής τους συντέλεσαν επιτυχώς καθώς και η μετάβαση των ψυχικά ασθενών σε κοινοτικές δομές στέγασης.