Το Ημερολόγιο της Θ.Ε.Ψ.Υ.Π.Α. για το 2023 με τα δικά μας γράμματα. Καλή Χρονιά!

Φέτος είπαμε να γράψουμε την ιστορία μας με τα δικά μας γράμματα! Στο ημερολόγιο του 2023, της σειράς ημερολογίων της Θ.Ε.Ψ.Υ.Π.Α., παρουσιάζονται έργα που δημιουργήθηκαν στο εργαστήριο χαλκογραφίας και υποστηρίζονται τυπογραφικά με γραμματοσειρά που δημιουργήθηκε από τα μέλη μας ειδικά για αυτό το ημερολόγιο.

Έχοντας και την ηθική στήριξη σας, συνεχίζουμε το έργο μας για να πετύχουμε την ένταξη των ψυχικά μειονεκτούντων ατόμων στην κοινωνία καθώς και για την πρόληψη των ψυχικών νοσημάτων.

Η ιδέα της δημιουργίας γραμματοσειράς από τα μέλη του εργαστηρίου δημιουργικής απασχόλησης της Θ.Ε.Ψ.Υ.Π.Α. σχετίζεται με την ανάγκη δημιουργικής έκφρασης που έχει ο κάθε άνθρωπος. Τι καλύτερο λοιπόν από μία δημιουργία που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από οποιονδήποτε και μπορεί να ταξιδέψει μακριά και παντού!

Η διαδικασία σχεδιασμού της συγκεκριμένης γραμματοσειράς περιελάμβανε τα εξής στάδια:

Σε ειδικά φύλλα το κάθε ένα από τα μέλη έγραψε σε συγκεκριμένα κουτάκια τα γράμματα, τα σημεία στίξης και τους αριθμούς.

Στη συνέχεια αυτά τα φύλλα σκαναρίστηκαν και φορτώθηκαν σε ένα ειδικό πρόγραμμα υπολογιστή που δημιούργησε τη συλλογική αυτή γραμματοσειρά.

Αυτή η καλλιτεχνική γραμματοσειρά είναι διαθέσιμη για χρήση στην ιστοσελίδα μας (https://www.thepsypa.gr/fonts/Thepsypa23-Regular.otf) και είμαστε σίγουροι ότι θα τη χρησιμοποιήσετε και εσείς στα δικά σας κείμενα. Αν θέλετε να δώσετε μία αίσθηση χειρόγραφου στα κείμενά σας δεν έχετε παρά να τη χρησιμοποιήσετε.

Κατεβάστε το Ημερολόγιο 2023

thepsypa 2023 01

Σας ευχόμαστε μία καλή, υγιεινή και δημιουργική χρονιά.

Τα μέλη του εργαστηρίου, οι εργαζόμενοι, οι συνεργάτες και το Δ.Σ. της Θ.Ε.Ψ.Υ.Π.Α.

Το δημιουργικό και κατασκευαστικό κομμάτι του νέου μας ημερολογίου για το 2023, επιμελήθηκαν από κοινού: τα μέλη και οι ασθενείς των ομάδων Φωτογραφίας, Χαλκογραφίας και Δημιουργικής Γραφής  του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης της Θ.Ε.Ψ.Υ.Π.Α με τους εκπαιδευτές τους, φωτογράφο κο Ηρακλή Μίλα, εικαστικούς κα. Κλειώ Λεβέντη και κα. Σύλβια Σούμα και φιλόλογο κα. Δέσποινα Μήτσιου , ο γραφίστας κος Βασίλης Ευθυμιάκος  και το εργαστήριο Γραφικών Τεχνών & Επιγραφοποιίας « Idea CS» του κου. Γιαννακόπουλου.