Στις 19/12/2012 και ώρα 10:00 π.μ. στο οικοτροφείο Ορφέας πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη χριστουγεννιάτική γιορτή παρουσία του Γ.Δ. της Θ.Ε.Ψ.Υ.Π.Α κου. Παπαγεωργίου και όλων των μελών του προσωπικού.  Εκείνη την ημέρα το οικοτροφείο επισκέφτηκαν και οι μαθητές τριών τμημάτων του 6ου δημοτικού σχολείου Νεάπολης μαζί με τους καθηγητές τους.

Τα παιδιά στόλισαν τους χώρους του οικοτροφείου  με μπαλόνια και διακοσμητικά στολίδια που δημιούργησαν τα ίδια, γνωρίστηκαν με τους ενοίκους και συνομίλησαν μαζί τους. Όλοι μαζί τραγούδησαν τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα και γεύτηκαν διάφορα γλυκίσματα και εδέσματα από το μπουφέ που είχαν φροντίσει να ετοιμάσουν το προσωπικό μαζί με τους ενοίκους. Οι ένοικοι του οικοτροφείου ευχαρίστησαν τα παιδιά για την επίσκεψη τους προσφέροντας τους δώρα που είχαν δημιουργήσει μόνοι τους στην ομάδα εργοθεραπείας και τα παιδιά από της πλευρά του υποσχέθηκαν ότι στο μέλλον θα ξανάρθουν για επίσκεψη.

Η επίσκεψη αυτή των παιδιών 6ου δημοτικού σχολείου Νεάπολης βάζει ακόμη ένα λιθαράκι στη προσπάθεια που κάνει όλα αυτά τα χρόνια η Θ.Ε.Ψ.Υ.Π.Α  ευαισθητοποίησης της κοινότητας απέναντι στη ψυχική νόσο, αποδεικνύοντας ότι η κοινοτική ψυχιατρική με  ανθρώπινο πρόσωπο βοηθά τα άτομα που αντιμετωπίζουν ψυχιατρικές διαταραχές να επανενταχθούν στο κοινωνικό σύνολο και να γίνουν μέρος του κοινωνικού γίγνεσθαι μακριά από τα άσυλα και τον αποκλεισμό.